Stappenplan

Bedrijf of particulier? Iedereen kan een pakket verzenden via onze GLS Parcelshop. Snel en betrouwbaar. Zo wenst u uw pakket graag te ontvangen. En dat is precies hoe ons systeem pakketten van onze klanten, de afzenders, bij u wil leveren.

Stap 1: Breng uw pakket binnen bij Inside Parts, uw parcelshop

Verpak uw goederen stevig zodat ze in goede staat aankomen. Sterk karton, een goede opvulling van de holle ruimtes in uw pakket en stevig klevende plakband zorgen voor een goede bescherming van de inhoud van uw pakket. Met een correcte verpakking zorgt u er voor dat uw pakket tijdens de automatische sortering en het vervoer volledig ongeschonden blijft.

Vermeld vervolgens het correcte adres op het verzendingslabel (beschikbaar in de parcelshop) en uw pakket is klaar voor verzending. Overeenkomstig de algemene voorwaarden van GLS mag een pakket maximaal 40 kg wegen en mag de som van de lengte en de omtrek tot 3 meter bedragen.

Stap 2: Papierwerk

Na het brengen van uw pakket in onze parcelshop zit jouw taak erop. Vanaf dit punt behandelen wij de nodige administratie die nodig is voor het correct verzenden van uw pakket. Onze verantwoordelijke berekent de prijs die nodig is voor de verzending waarbij we uw goedkeuring nog nodig hebben om over te gaan tot verzending. Hierbij krijgt u ook een bewijs van betaling terug waarbij de 'trackingcode' wordt meegegeven zodat u de reis van uw pakket volledig online kan opvolgen.

Hoe uw prijs berekend wordt kunt u hier terugvinden.

Stap 3: Overhandiging chauffeur

Als al het papierwerk achterwege is nemen wij contact op met GLS om hen mee te delen dat uw pakket klaar ligt om verzonden te worden. De dag erop komt GLS langs om uw pakket te komen ophalen. De chauffeur scant jouw trackingcode die ook op de verpakking aangebracht werd en vanaf dit punt kunt u online uw pakket opvolgen.

Stap 4: Bestemming bereikt

Uw pakje wordt verwerkt door GLS en wordt zo snel mogelijk geleverd bij de bestemmeling.